16 камиони со хуманитарна помош пристигнаа во Идлиб, Сирија

Хуманитарната помош за жителите на Идлиб и околните села се состои од храна и најнеопходни материјали за секојдневна употреба

16 камиони со хуманитарна помош пристигнаа во Идлиб, Сирија

Обединетите Нации испратија 16 камиони приколки со хуманитарна помош за Идлиб, Сирија.

Колоната составена од 16 камиони приколку помина од граничниот премин Џилвеѓозу во Рејханли кај Хатај, крајниот југоисток на Турција.

Хуманитарната помош за жителите на Идлиб и околните села се состои од храна и најнеопходни материјали за секојдневна употреба.

 Слични вести