Сирија треба да ја објави количината на хемиското оружје

Режимот на Асад треба да соработува со Организацијата за забрана на хемиското оружје (ОЗХО)

769687
Сирија треба да ја објави количината на хемиското оружје

Германија од Сирија побара да ја објави целосната количина на програмата на хемиско оружје.

Германскиот министер за надворешни работи Сигмар Габриел рече дека режимот на Асад треба точно да го утврди волуменот на програмата за хемиско оружје и во тие рамки да соработува со Организацијата за забрана на хемиското оружје (ОЗХО).

Габриел рече дека треба да направиме се што е во наша можност за да ги изведеме виновниците за хемиските напади пред лицето на правдата.Слични вести