10 лица го загубиле животот во Туркмендаги во Сирија во напад на силите на Асад

Локални извори соопштиле дека силите на режимот во Сирија доцна синоќа ги бомбардирале селата и позициите на опизицијата во околината на Туркмендаги.

769070
10 лица го загубиле животот во Туркмендаги во Сирија во напад на силите на Асад

Според првичните извештаи 10 лица го загубиле животот во Туркмендаги во Сирија во напад на силите на Асад.

Локални извори соопштиле дека силите на режимот во Сирија доцна синоќа ги бомбардирале селата и позициите на опизицијата во околината на Туркмендаги.

3 лица биле повредени во жестокото бомбардирање на месностите Зејтинџик и Ебу Али.

Повредените итно биле префрлени во најблиските болници.

Повремено продолжуваат нападите на истите локации од страна на режимските сили.

 Слични вести