САД и Катар потпишаа договор за соработка против тероризмот

Хамонд договорот го оцени како чекор напред кој влева надеж

768781
САД и Катар потпишаа договор за соработка против тероризмот

Р.С Хамонд, високиот советник на американскиот министер за надворешни работи Рекс Тилерсон рече дека во рамките на посетата на министерот Тилерсон на Катар беше потпишан договор за борба против тероризмот и финансирањето на тероризмот.

Хамонд договорот го оцени како чекор напред кој влева надеж.

Катар и САД потпишаа меморандум кој претставува резиме на напорите за зајакнување на борбата против тероризмот на Катар и ќе даде брз и ефикасен одговор на укинувањето на фондовите на тероризмот.Слични вести