Во рок од 6 месеци 59 здравствени организации во Сирија беа изложени на напади

Само минатата недела во Идлиб беа извршени 8 напади со рачни експлозивни направи

761189
Во рок од 6 месеци 59 здравствени организации во Сирија беа изложени на напади

ОН соопшти дека во рок од 6 месеци 59 здравствени организации во Сирија беа изложени на напади.

Портпаролот на генералниот секретар на ОН Стефан Дујариќ на прес конференцијата изрази загриженост од продолжувањето на нападите врз цивилите и здравствените организации во Сирија.

Само минатата недела во Идлиб беа извршени 8 напади со рачни експлозивни направи рече Дујариќ и потенцираше дека во нападот на 24 јуни на пазарот во гратчето Дана загинаа 10 лица меѓу кои жени и деца.Слични вести