Светската здравствена организација предупредува: 532 починати од колера во Јемен

Околу 2 милиони деца во Јемен секојдневно се соочуваат со ризик од заболување од заразни билести

744541
Светската здравствена организација предупредува: 532 починати од колера во Јемен

 

532 лица починале од колера во Јемен ,соопшти Светската здравствена организација.

Од филијалата на Светската здравствена организација во Јемен е испратено соопштение во кое се истакнува дека од 27 април годинава до денес во Јемен биле евидентирани над 65.300 случаи на заболување од колера.

Околу 2 милиони деца во Јемен секојдневно се соочуваат со ризик од заболување од заразни билести,поради немање пристап до чиста вода за пиење и чиста храна.

Обединетите нации предупредуваат дека доколку не се преземат мерки, на Јемен му се заканува социоекономски и институционален колапс.

 Слични вести