За 33 насто се зголеми бројот на терористите кои од конфликтните зони се вратија во земјите во ЕУ

Странските терористи кои што ќе сакаат да се вратат во Европа, во споредба со претходните се многу поопасни

735701
За 33 насто се зголеми бројот на терористите кои од конфликтните зони се вратија во земјите во ЕУ

Претседателот на одделот за борба против тероризмот при Советот за безбедност на ОН Жан-Пол Лаборд рече дека за 33 насто се зголеми бројот на терористите кои од конфликтните зони се вратија во земјите во ЕУ.

Во изјавата за печатот по средбата со претставниците на ЕУ, Лаборд рече дека годинава Европа ќе биде изложена на навала од терористи на ДЕАШ кои се поразени во Сирија и Ирак.

Странските терористи кои што ќе сакаат да се вратат во Европа, во споредба со претходните се многу поопасни рече Ломбард и потенцираше дека овие луѓе се многу порешителни, поискусни и поспособни.Слични вести