Ракетен напад на училиште во Ирак

81 лице го загубило животот во ракетен напад на училиште во Ирак северно од градот Мосул.

726302
Ракетен напад на училиште во Ирак

Ракетен напад на училиште во Ирак

81 лице го загубило животот во ракетен напад на училиште во Ирак северно од градот Мосул.

Полицијата соопшти дека во ракетен напад на училиштето Ел Вела кое што се наоѓа во подрачјето кое го контролира терористичката организација ДЕАШ загинале 81 лице од кои 34 мажи ,29 жени и 18 деца кои во тој момент се наоѓале во училиштето.

Цивилното население наводно училиштето го користело како засолниште за да би се заштитило од судирите меѓу ДЕАШ и војската.

Се уште не е познато кој го изврши нападот на училиштето.Слични вести