Војник пукал и убил министер во Сомалија

Во вооружен напад во Сомалија загинал министерот за јавна администрација и обнова  Абас Абдулахи

725961
Војник пукал и убил министер во Сомалија

Во вооружен напад во Сомалија загинал министерот за јавна администрација и обнова  Абас Абдулахи.

Надлежни соопштиле дека во министерот Абас Абдулахи пукал војник кој што бил во обезбедувањето на генералниот директор на  Врховниот суд на трезорот Нур Фарах. Војникот пукал во Абдулахи кај контролниот пункт во близина на претседателскиот дворец.

Во инцидентот бил повреден еден друг министер кој што се наоѓал во возилото заедно со министерот Абдулахи.

Полицијата не го откри идентитетот на ранетиот министер.

Полицијата исто така не даде подетални информации за војникот кој го убил министерот Абдулахи како и за мотивот на убиството.

 Слични вести