Нападнат воен конвој на НАТО во Авганистан

4 лица загинале во бомбашки напад на воен конвој на НАТО во Авганистан

724646
Нападнат воен конвој на НАТО во Авганистан

4 лица загинале во бомбашки напад на воен конвој на НАТО во Авганистан.

Бомбашот самоубиец го експлодирал експлозивот што го носел на себе во моментот кога воен конвој на НАТО поминувал покрај полициски пункт во центарот на главниот град Кабул.

Безбедносни извори и очевидци изјавиле дека напаѓачот самоубиец чекал да се приближи воениот конвој на НАТО за да го експлодира експлозивот на себе.

Во нападот во кој на место загинале 4 војници на НАТО биле повредени 22 лица,

Неколку возила во близината исто така биле уништени.

 

 Слични вести