Америка ги предупреди своите граѓани во Европа на нови можни терористички напади

Нападите реализирани во Франција, Русија,Шведска и Англија кои силно одекнаа во медиумите укажуваат на нови терористички напади во Европа

723812
Америка ги предупреди своите граѓани во Европа на нови можни терористички напади

Американските власти ги предупредија своите граѓани кои ќе сакаат да патуваатт за Европа на нови можни терористички напади.

Во соопштението издадено од Стејт Департментот се вели дека и покрај силните напори на европските држави за борба против тероризмот постојат индикации за нови можни терористички напади.

Во соопштението се подвлекува следното:

Нападите реализирани во Франција, Русија,Шведска и Англија кои силно одекнаа во медиумите укажуваат на нови терористички напади во Европа кои би можеле да бидат реализирани од страна на терористичките организации како што се ДЕАШ,Ел Каиде или нивните франции.Предупредувањето се однесува на период до 1 септември годинава и се однесува претежно на американските туристи кои претежно ќе ги посетуваат туристичките региони на Европа, потоа транспортните коридори, трговските центри и другите места. Можни терористички напади се очекуваат на државни институции во европските земји и тоа особено во летните месеци,се подвлекува во соопштението.

 

 Слични вести