Ирак најдоцна во рок од три недели ќе ја завршат операцијата на Мосул

Ирачките воени сили на 17 октомври 2016 започнаа операција за ослободување на Мосул

723558
Ирак најдоцна во рок од три недели ќе ја завршат операцијата на Мосул

Началникот на Генералштабот на Ирак Осман Ал Ганими рече дека најдоцна во рок од три недели ќе ја завршат операцијата на Мосул и ќе го ослободат градот.

Ганими рече дека моментално 35 насто од Мосул се наоѓа под контрола на силите на терористичката организација ДЕАШ.

Ирачките воени сили на 17 октомври 2016 започнаа операција за ослободување на Мосул од силите на терористичката организација ДЕАШ која градот го окупираше во 2014 година.

 Слични вести