Трамп му честита на Ердоган на победата на референдумот

Претседателот на САД Доналд Трамп по телефон го побара претседателот Реџеп Тајип Ердоган и му честита на успехот постигнат на уставниот референдум

714942
Трамп му честита на Ердоган на победата на референдумот

Претседателот на САД Доналд Трамп по телефон го побара претседателот Реџеп Тајип Ердоган и му честита на успехот постигнат на уставниот референдум.

Разговорот беше искористен и за разгледување на актуелни регионални прашања, ситуацијата во Сирија, како и казнувањето на режимот на Асад од страна на САД по повод хемискиот напад на цивилите на 4 овој месец.

Трамп му се заблагодари на Ердоган за поддршката на Турциија во врска со оваа американска интервенција.

Двајцата лидери констатираа дека Асад треба да одговара за сторените дела,

Во разговорот исто така станало збор и за заедничката борба против ДЕАШ и сите останати терористички групи во регионот.

 Слични вести