Еврејските доселеници исекле 300 маслинови дрвја на Палестинци кај Рамаллах

На овој начин еврејските доселеници се обидуваат да ослободат нови површини за изградба на нови населени места

709557
Еврејските доселеници исекле 300 маслинови дрвја на Палестинци кај Рамаллах
yahudiler zeytin ağaçlarını kesti.jpg

Група еврејски доселеници насилно влегле на имоти на палестински земјоделци во Мехмас источно од Рамаллах и насилно исекле 300 стебла на маслинови дрвја. 

На овој начин еврејските доселеници се обидуваат да ослободат нови површини за изградба на нови населени места.

Општина Михмас и порано беше цел на напади на еврејски доселеници кои на тој начин ги приграбуваа палестинските имоти.

Евреите кои живеат во населените места во околината на Западниот брег кој е под израелска окупација честопати упаѓаат на палестинските имоти и ги уништуваат земјоделските машини.

 Слични вести