Русија во жалост

Путин на привремениот спомен простор за жртвите во Санкт Петербург положи црвени каранфили

705435
Русија во жалост

Рускиот претседател Владимир Путин на привремениот спомен простор за жртвите кои загинаа во терористичкиот напад на метро станицата во Санкт Петербург положи црвени каранфили.

Властите соопштија дека според остатоците кои беа пронајдени по експлозијата во метрото, голема е веројатноста дека нападот бил извршен од страна на самоубиствен напаѓач, додека конкретните резултати ќе се одбијат по ДНК тестовите.

По експлозијата во градот Санкт Петербург владее шок и жалост. По последниот терористички напад беше зголемена безбедноста по метро станиците и аеродромите.Слични вести