Ватикан соопшти дека Европа не ќе може без Турција

Напнатоста беше зголемена како последица на контрадикторните политики на Европа

693857
Ватикан соопшти дека Европа не ќе може без Турција

Апостолскиот епископ за Анадолија на католичката црква со седиште во Ватикан, монсињорот Паоло Бизети во врска со кризата меѓу Холандија и Турција даде изјава за Радио Ватикан.

Напнатоста беше зголемена како последица на контрадикторните политики на Европа рече Бизети и посочи дека Турција има големо значење за Европа.

Не можеме без Турција и не можеме да ја надминеме границата на ѕидовите кон оваа земја.

Порастот на популизмот го зголемува јазот, рече Бизети и потенцираше дека политиките кои ги водат некои западноевропски земји во последните години за жал се многу контрадикторни поради што се формираше денешната напната атмосфера, рече католичкиот свештеник.Слични вести