Напнатост во водите на Црното море

После анексијата на Крим од страна на Русија во 2014 година, НАТО се повеќе го засилува своето присуство во Источна Европа

687779
Напнатост во водите на Црното море

После анексијата на Крим од страна на Русија во 2014 година, НАТО се повеќе го засилува своето присуство во Источна Европа со цел испраќање на сигнали на безбедност до своите партнери.

Во последната операција кога американски војници се стационираа во Романија се вклучија и воени хеликоптери и маринци.

На американските хеликоптери во Констанца им се придружија 25 романски војници.

Војниците вежбаат активности во случај на одбрана од напад од копно.

Како што е познато НАТО минатиот месец во Романија стационира 2 200 американски војници придружени од 8 воени хеликоптери.

 

 Слични вести