Во езеро во близина на Алтајските планини во Русија се урна хеликоптер

Според веста на руската новинска агенција ТАСС меѓу лицата кои се наоѓале во хеликоптерот кој што се урнал во Телецкото езеро во близина на Алтајските планини бил и поранешниот вицепремиер на Република Алтај во составот на Руската Федерација

670785
Во езеро во близина на Алтајските планини во Русија се урна хеликоптер

Во областа на Алтајските планини во Русија се урна хеликоптер од типот Робонсон R-66 кој превезуваше 5 лица.

Според веста на руската новинска агенција ТАСС меѓу лицата кои се наоѓале во хеликоптерот кој што се урнал во Телецкото езеро во близина на Алтајските планини бил и поранешниот вицепремиер на Република Алтај во составот на Руската Федерација.

Засега не е објавено било какво соопштение во врска со тоа дали има преживеани во несреќата и се започнати активности за пребарување во областа каде што се срушил хеликоптерот.Слични вести