Во израелски воздушен напад на областа Рефах во Газа загинаа двајца Палестинци

Портпаролот на палестинското министерство за здравство во Газа Ешреф ел-Кудра истакна дека во воздушниот напад животот го загубиле двајца Палестинци по име Хусам ес-Суфи (24) и Мухамед Енвер ел-Акра (38), а 5 лица биле ранети

668881
Во израелски воздушен напад на областа Рефах во Газа загинаа двајца Палестинци

Во реализиран воздушен напад од страна на израелската армија на областа Рефах во Газа животот го загубија двајца Палестинци.

Портпаролот на палестинското министерство за здравство во Газа Ешреф ел-Кудра истакна дека во воздушниот напад животот го загубиле двајца Палестинци по име Хусам ес-Суфи (24) и Мухамед Енвер ел-Акра (38), а 5 лица биле ранети.

Очевидци исто така истакнаа дека цел на израелскиот воздушен напад бил еден тунел помеѓу Газа и Египет.Слични вести