Во 10 возудшни напади во Идлиб загинаа 21 цивил

Врз градот Идлиб во северозападниот дел на Сирија, под контрола на опозиционерите беа реализранживотот го загубија 21 цивил, а 18 лица се ранети

667202
Во 10 возудшни напади во Идлиб загинаа 21 цивил

Во 10 воздушни напади реализирани во градот Идлиб, во северозападниот дел на Сирија, под контрола на опозиционерите животот го загубија 21 цивил, а 18 лица се ранети.

Омер Улван, еден од функционерите за цивилна одбрана во Идлиб рече: „Авиони за кои што претпоставуваме дека беа руски реализираа 10 воздушни напади на маалото Кусур во Идлиб.“ 

Велејќи дека во нападите освен тоа што има загинати и ранети се срушени и оштетени голем број згради, Улван нагласи дека здравствената состојба на некои од ранетите кои се префрлени на лекување во болници е тешка.Слични вести