Џејмс Матис одржа телефонски разговори со германскиот, францускиот и изарелскиот колега

На разговорот со израелскиот министер Авигдор Либерман подвлече дека се посветил на безбедноста на Израел

660404
Џејмс Матис одржа телефонски разговори со германскиот, францускиот и изарелскиот колега

Американскиот министер за одбрана Џејмс Матис одржа телефонски разговори со германскиот, францускиот и изарелскиот колега.

Матис и за на германската колешка Урсула вон дер Лејен за поддршката на НАТО во борбата против тероризмот во на источното крило и Авганистан.

Двајцата министри потенцираа на значењето на стрaтешката соработка меѓу двете земји.

Главна тема на средбата на Матис со францускиот колега Ив де Дриан беше борбата против терористичката организација ДЕАШ.

Џајмес Матис на телефонскиот разговор со израелскиот министер Авигдор Либерман подвлече дека се посветил на безбедноста на Израел.

Двајцата министри потенцираа на значењето на воената соработка меѓу двете држави.

Во врска со Блискоисточните проблеми министрите истакнаа дека има потреба од изнаоѓање заедничко решение.Слични вести