Лавров на 27 јануари во петок во Москва ќе се состане со сириските опозиционери

Функционер на руското министерство за надворешни работи потврди дека министерот за надворешни работи Сергеј Лавров на на 27 јануари во петок во Москва ќе се состане со претставниците на сириските опозиционери

658776
Лавров на 27 јануари во петок во Москва ќе се состане со сириските опозиционери

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров на 27 јануари во петок во Москва ќе се состане со претставниците на сириските опозиционери.

Функционер на руското министерство за надворешни работи потврди дека Лавров ќе оствари средба со претставниците на сириските опозициони групи.

Истиот функционер истакна дека средбата во Москва ќе се оствари во утринските часови.

Александер Лаврентиев, претседателот на руската делегација која учествуваше на сириските разговори во главниот град на Казахстан Астана, вчера исто така изјави дека вооружените опозиционери на 27 јануари ќе допатуваат во Москва каде што ќе се состанат со министерот за надворешни работи Сергеј Лавров.Слични вести