Прва заедничка воздушна операција на руските и турските авиони во Сирија

Генерал-полковникот Сергеј Рудској рече дека Русија и Турција остварија заедничка воздушна операција против терористичката организација ДЕАШ во Сирија.

654407
Прва заедничка воздушна операција на руските и турските авиони во Сирија

Прва заедничка воздушна операција на руските и турските авиони во Сирија

Денес руските и турските борбени авиони ја остварија првата заедничка воздушна операција против терористичката организација ДЕАШ во Сирија.

Високиот претставник на руското министерство за одбрана генерал-полковникот Сергеј Рудској рече дека Русија и Турција остварија заедничка воздушна операција против терористичката организација ДЕАШ во Сирија.

Рудској рече дека со одобрение на Сирија, 4 руски авиони од типот Су-24, 5 авиони Су-25 и еден Су-34, заедно со 4 авиони од типот Ф-16 и 4 авиони од типот Ф-4 извршија заедничка воздушна операција против ДЕАШ.Слични вести