Притворена сопругата на Омар Матен, извршителот на вооружениот напад во Орландо во САД

Американската полиција ја притвори Нур Салман, сопругата на Омар Матен извршителот на вооружениот напад на 12 јуни во Орландо во САД во кој животот го загубија 49 лица

652912
Притворена сопругата на Омар Матен, извршителот на вооружениот напад во Орландо во САД

Притворена Нур Салман, сопругата на Омар Матен извршителот на вооружениот напад на 12 јуни во Орландо во САД во кој животот го загубија 49 лица.

Во соопштението на јавното обвинителство се истакнува дека Нур Салман била притворена со обвинение за извршени кривични дела давање материјална поддршка, потпомагање и пружање уточиште на тероризмот и попречување на работата на правдата.

Масакрот кој што беше извршен на 12 јуни 2016 година во Орландо во кој беа убиени 49 лица, а 53 лица беа ранети е заведена во историјата на САД како еден од најкрвавите напади реализирани од страна на едно лице.

23-годишниот извршител на вооружениот напад Омар Матен беше застрелан од страна на полицијата.Слични вести