Во тек е конструктивна соработка со Турција

Помошникот руски министер за надворешни работи Алексеј Мешков изјави дека желба и на двете страни е билатералните односи да се развијат и унапредат на поранешното ниво

650090
Во тек е конструктивна соработка со Турција

Помошникот руски министер за надворешни работи Алексеј Мешков изјави дека во тек е конструктивна соработка со Турција и дека се надева и двете страни се залагаат на донесување на односите на нивото од порано.

Мешков на конференција за печатот во Москва се осврна на односите на Русија со Турција и рече:

Со Турција реализираме една конструктивна соработка.Најсветол пример на таа соработка е видлива во Сирија.Но не само тоа, евидентно е раздвижување и во другите сфери на чело со економијата.

Мешков додаде дека желба и на двете страни е билатералните односи да не се задоволат само со сегашното ниво туку тие да се развијат и унапредат на поранешното ниво.Слични вести