Трамп , ДЕАШ е дело на сегашната американска администрација

По неколку месечно исчекување Доналд Трамп конечно ја одржа својата прва средба со новинарите

649714
Трамп , ДЕАШ е дело на сегашната американска администрација

Трамп кој беше во своето препознатливо расположение, без да политизира сосема отворено се искажа.Тој без двоумење рече дека ДЕАШ е дело на сегашната американска администрација.

За шпекулациите за руското мешање во американските претседателски избори Трамп одговори дека тоа е точно но дека не влијаеше на конечниот исход на изборите.Трамп предупреди дека би било подобро да се фокусираме кон кибер нападите од Кина и од останатите земји.Сепак на крајот сите тие  во мојот мандат ќе ги почитуваат САД ,

Ремп рече дека повеќе не соработува на деловен план со руските бизнисмени.Тензијата во салата порасна откога Трамп блезе во вербален дуел со дописник на СНН.Трамп не одговори на неговото прашање а згора на тоа ја обвини СНН за плагијаторство.

Трамп беше категоричен дека ќе се гради ѕид долж границата со Мексико, а како катастрофа ја оцени политиката на Обама во здравственото осигурување.

Трамп преку својот адвокат најави дека сосема се повлекува од бизнисот,дека со неговиот бизнис ќе раководат неговите два сина и дека тој ќе биде целосно посветен на својата одговорна функција претседател на САД.Слични вести