Белорусија ги укина кусорочните визи за 80 земји меѓу кои се наоѓаат и членки на ЕУ и САД

Според објавеното соопштение по прашањето, граѓаните на 80 земји под услов да допатуваат авионски за престои до 5 дена ќе можат да допатуваат во Белорусија без виза

648046
Белорусија ги укина кусорочните визи за 80 земји меѓу кои се наоѓаат и членки на ЕУ и САД

Белорусија соопшти дека се укинуваат визите за 80- земји за престои до 5 дена меѓу кои земји се наоѓаат и земјите членки на ЕУ и САД.

Уредбата за визи објавена од страна на белорускиот претседател Александер Лукашенко ќе стапи во примена по еден месец.

Според објавеното соопштение по прашањето, граѓаните на 80 земји под услов да допатуваат авионски за престои до 5 дена ќе можат да допатуваат во Белорусија без виза.

Меѓу 80-те земји освен членки на ЕУ и САД се наоѓаат и земји како што се Индонезија, Кина, Виетнам и Бразил.

Белорусија за престои во времетраење до 30 дена не применува виза и за Турција.

Инаку Белорусија извесно време следи политика на намалување на својата зависност од Русија и приближување кон Западот.

 Слични вести