Во Берлин започна марш под наслов „Цивилен марш за Алепо“

Активистите бараа да прекинат бомбардирањето во Сирија и да се достави хуманитарна помош на цивилите

638755
Во Берлин започна марш под наслов „Цивилен марш за Алепо“
berlin'den 'halep için sivil yürüyüş.jpg

400 активисти од различни делови на Европа кои сакаат да го привлечат вниманието на светот кон случувањата и човечката драма во Сирија, во Берлин започнаа марш под наслов „Цивилен марш за Алепо“.

Активистите бараа да прекинат бомбардирањето во Сирија, да се достави хуманитарна помош на цивилите и целите на маршот ги споделија преку профилите на социјалните медиуми.

На маршрутата на маршот се наоѓаат Република Чешка, Австрија, Словенија, Хрватска, Србија, Македонија, Грција и Турција.

Активистите планираат дневно да пешачат по околу 25 км и по четири месеци да стигнат во Алепо.Слични вести