Во вооружени напади во Чикаго во САД на крајот од неделата животот го загубија 9 лица

Во вооружени напади кои што беа реализирани на крајот на неделата особено во јужниот дел на градот Чикаго кој е познат и како „престолнина на криминалот“ животот го загубија 9 лица, а 33 лица беа ранети

637991
Во вооружени напади во Чикаго во САД на крајот од неделата животот го загубија 9 лица

Во градот Чикаго во САД кој е познат и како „престолнина на криминалот“ на крајот на неделата кој се совпадна и со Божиќ во вооружен напад животот го загубија 9 лица.

Во вооружени напади кои што беа реализирани особено во јужниот дел на градот освен 9 загинати имаше и 33 ранети лица.

Полицијата соопшти дека во Чикаго како град со најголем процент на криминал во земјата за време на Божиќ се реализирани голем број вооружени напади.

Само во реализиран вооружен напад ноќта на Божиќ пред црквата Labor of Love Apostolic животот го загуби едно лица, а во вооружен напад во еден ноќен клуб во областа Вестчестер беа ранети 5 лица.

Во градот Чикаго од почетокот на годината досега во реализирани воздушни напади животот го загубија 747 лица, а 4.258 лица беа ранети.Слични вести