Поради закана за поставена бомба од три железнички станици во Москва евакуирани близу 3 илјади лица

Според рускиот печат по добиен анонимен телефонски повик дека е поставена бомба три железнички станици во Москва и тоа Казнаска, Јарославска и Ленинградска беа испразнети и беа евакуирани приближно 3 илјади лица

638032
Поради закана за поставена бомба од три железнички станици во Москва евакуирани близу 3 илјади лица

Поради закана за поставена бомба од три железнички станици во главниот град на Русија, Москва се евакуирани приближно 3 илјади лица.

Според рускиот печат по добиен анонимен телефонски повик дека е поставена бомба три железнички станици во Москва и тоа Казнаска, Јарославска и Ленинградска беа испразнети.

Руската новинска агенција ТАСС пренесува дека полицијата ги пребарува железничките станици со помош на обучени кучиња-трагачи извршила пребарување во железничките станици. 

И трите железнички станици за кои што стануваз бор се наоѓаат во центарот на рускиот главен град Москва и се многу блиски една до друга.

Секојдневно овие железнички станици се користат од страна на илјадници лица.

Во Москва минатата недела дојде до експлозија на гас во близина на една метро станица што пак предизвика голема паника во градот.Слични вести