Во воздушен напад на еден пазар западно од Мосул загинаа 20 цивили, а 55 цивили се ранети

Во реализиран воздушен напад од страна на воен авион за кој што не е утврдено на која земја и припаѓа на еден пазар во месноста Баџ на 140 километри западно од градот Мосул загинаа 20 цивили меѓу кои се наоѓаат и деца, а 55 цивили се ранети

637505
Во воздушен напад на еден пазар западно од Мосул загинаа 20 цивили, а 55 цивили се ранети

Во реализиран воздушен напад на еден пазар западно од Мосул загинаа 20 цивили, а 55 цивили се ранети.

Пратеникот од Ниневија Захид ел-Хатуни истакна дека во реализиран воздушен напад од страна на воен авион за кој што не е утврдено на која земја и припаѓа на еден пазар во месноста Баџ на 140 километри западно од градот Мосул загинаа 20 цивили меѓу кои се наоѓаат и деца, а 55 цивили се ранети.

Велејќи дека здравствената состојба на повеќето од ранетите е тешка и дека стравува од зголемување на бројот на загинатите, Хатуни додаде дека за започнување правна постапка во врска со нападот е стапено во контакт со единицата на операцијата за спасување на Мосул.

Месноста Баџ од летото 2014 година се наоѓа под контроа на терористичката организзција ДАЕШ.Слични вести