Поради тајфунот Нок-тен на Филипините се евакуирани десетици илјади лица

Во провинцијата Албај на островот Лузон на Филипините поради тајфунот Нок-тен се евакуирани во безбедни области 76.399 лица

637511
Поради тајфунот Нок-тен на Филипините се евакуирани десетици илјади лица

Поради тајфунот Нок-тен за кој се очекува да ги зафати југоисточните делови на островот Лузон во северниот дел на Филипините десетици илјади лица беа евакуирани во безбедни области.

Во провинцијата Албај на островот Лузон беа евакуирани во безбедни области 76.399 лица.

Тајфунот Нок-тен (Нина) за кој се очекува да пристигне на копно станува причина за силна бура чија брзина достигнува дури до 185 километри на час. 

Државното метеоролошко биро на Филипините ПАГАСА предупреди дека тајфунот Нок-тен (Нина) на островот Катандуанес и истата провинција во источниот дел на земјата може да доведе до силна бура со брзина дури до 220 километри на час. 

Тајфунот Нок-тен се очекува да го напушти регионот на Филипините во среда наутро.Слични вести