Годинава бројот на удавените бегалци во Средоземното море се искачи на рекордно ниво

Вчера во двете бротчиња кои потонаа во Средоземното море меѓу Италија и Либија се удавија над 100 лица

636598
Годинава бројот на удавените бегалци во Средоземното море се искачи на рекордно ниво

ОН соопшти дека годинава бројот на удавените бегалци во Средоземното море се искачи на рекордно ниво.

Според веста на агенцијата Ројтерс вчера во двете бротчиња кои потонаа во Средоземното море меѓу Италија и Либија се удавија над 100 лица.

По последната катастрофа, годинашниот број на лицата кои се удавија во Средоземното море се зголеми на 5 илјади.Слични вести