Во вооружени напади во Чикаго во САД на крајот на неделата загинаа 9 лица

Во реализирани вооружени напади во различни делови на Чикаго загинаа 9 лица, а 26 лица беа ранети меѓу кои и две деца на 9 и 15 годишна возраст

633305
Во вооружени напади во Чикаго во САД на крајот на неделата загинаа 9 лица

Во вооружени напади кои што беа извршени на крајот од неделата во градот Чикаго во САД загинаа 9 лица.

Во реализираните вооружени напади во различни делови на Чикаго воедно беа ранети и 26 лица меѓу кои и две деца на 9 и 15 годишна возраст.

Во вооружените напади кои што беа реализирани во градот Чикаго оваа година загинаа 701 лице, а приближно 4.050 лица беа ранети. 

Во САД долго време како се водат големи дискусии по прашањата на поседувањето на оружје и борбата против криминалните банди.Слични вести