Приведен најбогатиот израелски бизнисмен Бени Штајнмец

Штајнмец се испитува за трансакциите со пари во Гвинеја

633642
Приведен најбогатиот израелски бизнисмен Бени Штајнмец

Според веста на новинската агенција Ројтерс, веста за приведувањето ја објави рударската компанија „BSG Resources“на Штајнмец.

Штајнмец кој беше приведен од страна на израелската полиција се испитува за трансакциите со пари во Гвинеја.

Личното богатството на бизнисменот Штајнмец изнесува 6 милијарди долари и важи за најголем производител на дијаманти.Слични вести