Нападната полицијата во Грозни

11 од напаѓачите на полицијата во Автономната покраина Чеченистан која е приврзана кон Руската федерација биле убиени.

633034
Нападната полицијата во Грозни

11 од напаѓачите на полицијата во Автономната покраина Чеченистан која е приврзана кон Руската федерација биле убиени.

Според писменото соопштение објавено од страна на Министерството за внатрешни работи на Русија, за време на рацијата во Грозни, од возилото кое беше запрено беше отворен оган и избувна судир.

Во нападот загинаа 4 од напаѓачите, а еден полицаец и двајца напаѓачи беа повредени.

7 од напаѓачите кои се обидоа да побегнат исто така беа убиени.

Во врска со бројот на загинатите полицајци не беа објавени никакви информации.Слични вести