Британија, по одвојувањето од ЕУ може да го следи моделот на Турција

Лиам Фокс рече дека го брани ставот за излегувањето на Британија од ЕУ

633434
Британија, по одвојувањето од ЕУ може да го следи моделот на Турција

Британскио министер за меѓународна трговија Лиам Фокс рече дека Британија, по одвојувањето од ЕУ може да го следи моделот на Турција.

Фокс рече дека исто како и Турција на патот ќе продолжат како земја членка на Царинската унија на ЕУ.

Во интервјуто за радиодифузната куќа БиБиСи, министерот Фокс во врска со процесот Брегзит рече дека излегувањето на Британија од ЕУ е многу комплексен процес.

Лиам Фокс рече дека го брани ставот за излегувањето на Британија од ЕУ, но дека е на страната за останување во Царинската унија.

Сакаме да истражиме нови алтернативи. Излегувањето од унијата е многу комплексен процес. На пример, некои делови на Турција се во ЕУ, а некои не. По истражувањето на сите прашања, владата ќе постигне заеднички став во однос на прашањето, рече Фокс.Слични вести