САД продолжуваат да и доставуваат оружје на терористичката организација ЈПГ

Воени карго хеликоптери на САД се спуштија во Ајнел Арап (Кобани) за да и достават на терористичката организација ПЈД нова пратка помош во оруже составена од минофрлачи, противтенковски проектили и автоматски пушки

631099
САД продолжуваат да и доставуваат оружје на терористичката организација ЈПГ

Се појавија снимките во врска со испораката на оружје од страна на САД на ПЈД, сирискиот огранок на сепаратистичко-терористичката организација ПКК.

САД кои за еден месец во областа реализираа 13 испораки и вчера јужно до Ајнел Арап (Кобани) доставија голема количина оружје

Воени карго хеликоптери на САД се спуштија во Ајнел Арап (Кобани) за да и достават на терористичката организација ПЈД нова пратка помош во оруже составена од минофрлачи, противтенковски проектили и автоматски пушки.

Локални извори истакнаа дека испораката на оружје била реализирана во текот на вчерашниот ден со помош на 7 воени карго хеликоптери.

Оружјето кое што и се испраќа на ПКК поради како што се вели операцијата на Рака која што е започната под името „Гневот на Еуфрат“, преку Сет Тишрин се испраќа во областа на Ел Баб.

Како што се истакнува терористичката организација ПЈД со оваа доставена испорака на оружје прави подготовка за започнување на голем напад против Турските вооружени сили и Слободната сириска армија (операцијата Еуфратски штит) на линијата Менбич-Ел Баб.Слични вести