Рекорд во турско-американските односи

155 Конгресмени и 4 сенатори се членови на Турската група за пријателство

631055
Рекорд во турско-американските односи

Бројот на членовите на Турско-американската група за пријателство во американскиот Конгрес достигна 159.

114-та група на Конгресот на прагот на преземањето на раководството со САД од страна на Доналд Трамп, собори рекорд.

Турската група е најголемата меѓу овие групи кои имаат големо значење од аспект на лоби активностите.

155 Конгресмени и 4 сенатори се членови на Турската група за пријателство.

Меѓу членовите на групата се наоѓаат угледниот сенатор од Републиканците Линдзи Грахам.

Во изборните единици од каде што беа избрани конгресмените членови на Турско-американската група за пријателство чија цел да се развие пријателството меѓу Турција и САД живеат значаен број на турски избирачи.

Ако се земе во предвид фактот дека турско-американските односи поминуваат низ еден чувствителен период од низа аспекти, тогаш уште подобро може да се сфати зголеменото значење на турско-американската група за пријателство.Слични вести