Претседателот на Сенатот на Бразил Ренан Калхеирос изземен од должноста поради сомнение за корупција

Минатата недела беше започната истрага против Калхеирос поради тврдењето дека крадел пари од државата

624245
Претседателот на Сенатот на Бразил Ренан Калхеирос изземен од должноста поради сомнение за корупција

Претседателот на Сенатот на Бразил Ренан Калхеирос изземен од должноста поради сомнение за корупција.

Минатата недела беше започната истрага против Калхеирос поради тврдењето дека крадел пари од државата.

Федералниот суд донесе одлука за изземање од должноста на претседателот на Сенатот.

Калхеирос ќе продолжи да биде пратеник во Горното собрание.

Во недела граѓаните излегоа на улиците и одржаа протести против со корупциските скандали во земјата.

Бразилците се противеа на ограничувањето на правата на јавните обвинители кои водеа истрага против сите оние кои што се вмешани во корупциските скандали.

Претседателот на Сенатот Ренан Калхеирос беше само еден од осомничените против кого реагираа граѓаните.Слични вести