Во рударска несреќа во Кина заглавени 22 лица под земјата

Според веста на кинеската новинска агенција Ксинхуа несреќата се случила во еден рудник за јаглен во градот Читајхи во провинцијата Хејлонгцианг во североисточниот дел на земјата и притоа биле заглавени 22 лица под земјата

620697
Во рударска несреќа во Кина заглавени 22 лица под земјата

Во рударска несреќа во Кина останаа заглавени 22 лица.

Според веста на кинеската новинска агенција Ксинхуа несреќата се случила во еден рудник за јаглен во градот Читајхи во провинцијата Хејлонгцианг во североисточниот дел на земјата.

Причината за несреќата сеуште не е сопштена и се започната истрага.

Продолжуваат активностите за пребарување и спасување на заглавените 22 лица во рудникот.Слични вести