Кубанците му одадоа почит на Кастро

Кубанците со слоганот „Јас сум Фидел“ му одадоа почит на револуционерниот лидер Фидел Кастро

620583
Кубанците му одадоа почит на Кастро

Кубанците со слоганот „Јас сум Фидел“ на погребната церемонија со часови му одаваа почит на револуционерниот лидер Фидел Кастро.

Левичарските лидери на латинскоамериканските држави Венецуела и Боливија, претседателот Николас Мадуро и претседателот Ево Моралес дојдоа на Плоштадот на револуцијата во Хавана каде што Кастро во минатото одржуваше револуционерни говори.Слични вести