Во последните два дена во Средоземното Море животот го загубија 340 мигранти

Во последните два дена дојде до 4 несреќи во Средоземното Море во кои животот го загубија повеќе од 340 мигранти

613380
Во последните два дена во Средоземното Море животот го загубија 340 мигранти

Со заладување на времето почна да расте и бројот на случаите на смрт на илегалните мигранти во Средоземното Море.

Во последните два дена дојде до 4 несреќи во Средоземното Море во кои животот го загубија повеќе од 340 мигранти.

Бројот на лицата кои го загубија животот во водите на Средоземното Море во 2016 година во споредба со минатата 2015 година е поголем.

Според Меѓународната организација за миграција (ИОМ) во 2016 година во водите на Средоземното Море животот го загубија приближно 4.500 лица кои тргнаа на пат од Либија и Египет и се обидуваа да заминат за Италија.

И покрај тоа што доаѓа зима и времето почна да заладува патувањето кон надежта  продолжува и во овие тешки и опасни временски услови.Слични вести