Во воздушните напади во Алепо во последните 48 часа загинаа 94 цивили, а 150 се ранети

Како последно и во воздушните напади на месноста Урум Кубра во југозападниот дел на Алепо животот го загубија 5 цивили

612896
Во воздушните напади во Алепо во последните 48 часа загинаа 94 цивили, а 150 се ранети

Во реализираните воздушни напади на квартовите под контрола на опозиционерите во градот Алепо во северниот дел на Сирија бројот на загинатите цивили се зголеми на 94, а на ранетите на 150 лица.

Како последно и во воздушните напади на месноста Урум Кубра во југозападниот дел на Алепо животот го загубија 5 цивили.

Во меѓувреме во експлозија на возило натоварено со бомби во населеното место Азез северно од Алепо загинаа 10 лица, а голем број лица беа ранети.

Четворица ранети во нападот чија состојба била тешка беа донесени на граничниот премин Онџупинар во Килис.

Ранетите од страна на екипите за итна помош беа однесени во Државната болница во Килис каде што беа префрлени на лекување и здравствената состојба им била тешка.

Во меѓувреме се истакнува дека и болниците кои се наоѓаат во областите под контрола на опозиционерите во градот имаат итна потреба од медицински материјали.

340 илјади цивили во источниот дел на градот Алепо од 4 септември се наоѓаат под опсада и блокада на режимските сили.Слични вести