Францускиот трговски суд ја укина забраната на терористичкиот телевизиски канал Невроз ТВ

Емисиите на Невроз ТВ кои што се емитуваат преку францускиот сателитски оператор Еутелсат на барање на Високиот совет на француската радиодифузна агенција до Еутелсат за нивна забрана со тврдење дека врши терористичка пропаганда беа прекинати

611932
Францускиот трговски суд ја укина забраната на терористичкиот телевизиски канал Невроз ТВ

Францускиот трговски суд ја укина забраната за емитување на телевизискиот канал Невроз ТВ кој што претходно беше затворен поради тоа што врши терористичка пропаганда.

Емисиите на Невроз ТВ со седиште во Стокхолм кои што се емитуваат преку францускиот сателитски оператор Еутелсат на барање на Високиот совет на француската радиодифузна агенција до Еутелсат за нивна забрана со тврдење дека врши терористичка пропаганда беа прекинати од страна на францускиот сателитски оператор.

Во донесената одлука од страна на францускиот трговски суд се бара од телевизискиот канал Невроз ТВ веднаш да почне со емитување на своите емисии.

Во одлуката на судот воедно се вели дека доколку Еутелсат не се придржува кон одлуката за секој ден ќе плаќа казна во износ од по 10 илјади евра.Слични вести