Се проширува обемот на воениот сојуз помеѓу Иран и Русија

Помеѓу Иран и Русија кои пред кусо време го комплетираа договорот по прашањето на купо-продажбата на воздушно-одбранбените системи на дневен ред се наоѓа нов договор за продажба на оружје во износ од 10 милијарди долари

610470
Се проширува обемот на воениот сојуз помеѓу Иран и Русија

По укинувањето на санкциите врз Техеран продолжува да се проширува воениот сојуз помеѓу Иран и Русија.

Иран стапи во акција за купување на нови воени системи од Русија.

На ова барање на Техеран пристигна позитивен одговор и од Москва.

Помеѓу двете земји кои пред кусо време го комплетираа договорот по прашањето на купо-продажбата на воздушно-одбранбените системи на дневен ред се наоѓа нов договор за продажба на оружје во износ од 10 милијарди долари.

Новиот договор опфаќа купување на тенкови Т-90 и воени авиони и хеликоптери од Русија.

Иран покажува голема заинтересираност и во врска со новата генерација руски ракетни системи од долг дострел С-400.Слични вести