300 приврзаници на терористичката ПКК предизвикаа нереди во германскиот град Келн

Група приврзаници на ПКК кои во своите раце носеа постери на таканаречениот водач на оваа терористичка организација откако почнаа да фрлаат молотови коктели наоколу се соочија со интервенцијата на германската полиција.

610258
300 приврзаници на терористичката ПКК предизвикаа нереди во германскиот град Келн

300 лица приврзаници на терористичката организација ПКК која наоѓа поддршка кај Германија предизвикаа нереди во градот Келн.

Групата приврзаници на ПКК кои во своите раце носеа постери на таканаречениот водач на оваа терористичка организација откако почнаа да фрлаат молотови коктели наоколу се соочија со интервенцијата на германската полиција.

Во немирите демонстрантите ја нападнаа полицијата со камења и шишиња.

За време на немирите германската полиција интервенираше со солзавец врз приврзаниците на терористичката организација. 

Германските полициски сили беа цел на напади со камења и шишиња при што еден полицаец беше повреден со здобиен удар од остар предмет во главата, а еден полицаец беше нападнат со тупаници и здоби повреди на лицето.

Германската полиција по немирите притвори 8 лица, а против 30 лица беше покрената тужба.Слични вести