Руските борбени авиони оддалечија една холандска подморница од Средоземното море

Подморницата која маневрираше на опасен начин во морето, пред да го напушти морето еден час го следеше носачот на авиони Кузнецов.

607567
Руските борбени авиони оддалечија една холандска подморница од Средоземното море

Во соопштението објавено од страна на Руското министерство за одбрана беше истакнато дека на 20 км од рутата на пловидбата на 2 руски борбени бродови, и бродовите кои го придружуваа тешкиот носач на авиони Адмирал Кузнецов се појави една подморница.

Во соопштението беше истакнато дека подморницата која маневрираше на опасен начин во морето, пред да го напушти морето еден час го следеше носачот на авиони Кузнецов.

Руското министерство за одбрана не даде детални информации за начинот на оддалечувањето на подморницата.Слични вести