Илхан Омар, прва пратеничка во Претставничкиот дом во историјата на САД со превез

34-годишната доселеничка од Сомалија Илхан Омар стана прва пратеничка во Претставничкиот дом во историјата на САД која носи превез

607371
Илхан Омар, прва пратеничка во Претставничкиот дом во историјата на САД со превез

На претседателските избори во САД на кои за нов 45-ти американски претседател се доживеа и една новина.

Илхан Омар стана прва пратеничка во Претставничкиот дом во историјата на САД која носи превез.

34-годишната доселеничка од Сомалија Омар е избрана од Минесота.

Илхан Омар дипломирала на Државниот универзитет во Северна Дакота, во 2009 година се омажила за Ахмед Нур Саид Елми и потоа се вклучила во политиката од Демократската партија.Слични вести