Неидентификувани лица извршија напад со камења на џамија во Стокхолм-Шведска

Неидентификувани лица извршија напад со камења на џамијата Ринкеби и локалот на Турското културно друштво во шведскиот главен град Стокхолм

605171
Неидентификувани лица извршија напад со камења на џамија во Стокхолм-Шведска

Од страна на засега неидентификувани лица во главниот град на Шведска Стѕкхолм беше реализиран напад со камења на џамијата Ринкеби на Управата за верски прашања и на Турското културно друштво во склопот на џамијата.

Во нападот беа скршени прозорците на џамијата и локалот на друштвото.

За среќа во моментот на нападот во зградата немаше никој поради што немаше и повредени.

Шведската полиција започна истрага за утврдување на идентитот на извршителите на овој недоличен напад кој укажува на непријателството кон исламот и расизмот.Слични вести